Visste du att...
5

Wreckless: The Yakuza Missions

Text: Spoof

Spelupplägget i Wreckless: The Yakuza Missions är simpelt men ändå tilltalande i sin enkelhet. Spelet går i huvudsak ut på att utföra katt och råtta uppdrag genom Hong Kongs trafikerade innerstad och helst inverka så stor materiell skada på omgivningen som möjligt, med allt vad det innebär.

När spelet släpptes till Xbox blev det ganska väl mottaget, delvis på grund av den ganska avancerade grafiken som bidrog mycket till spelets atmosfär. Tyvärr så har just grafiken fått tagit ett hårt slag i övergången till Sonys maskin, vilket givetvis inte är bra för ett spel som förlitar sig så pass mycket på det grafiska. Och inte nog med att grafiken är rejält nerskalad, motorerna verkar också vara strypta för här går bilarna betydligt långsammare än bilarna till Xbox – vilket drar ner speltempot ett par steg.

Det finns dock ett par nya inslag i PS2-versionen, bland annat kommer alla fordon utrustade med en raketkastare, men det har ingen större inverkan på spelet – annat än att det möjligtvis blir något lättare. Nytt är också ett tvåspelarläge, men det är inte lika roligt som det skulle kunna ha varit. Man spelar nämligen inte på splitscreen utan får samsas på helbild, detta medför såklart en del problem som till exempel att det tvingar spelarna att ta kurvor i blindo. Även om tvåspelarläget är aningen suspekt så är det bättre än inget alls så ett litet plus i kanten blir det.

Det här spelet är helt enkelt en besvikelse. Det finns alldeles för lite variation för att man ska känna sig engagerad en längre stund, uppdragen är väldigt lika varandra och kontrollen känns inte alls bra, även om man vänjer sig någorlunda efter ett tag. Det här spelet är helt enkel inte roligt och utan Xboxens vackra grafik att luta sig tillbaks på har det här spelet inte mycket att komma med.