Visste du att...
7

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Tony Hawk kom lite från ingenstans för gamers. Alla har ju inte koll på skateboard-legender eller sett Polisskolan 4. Hawk-spelen blev snabbt populära och det kom fler och fler. De blev bättre och bättre, men nådde någonstans sin topp och det blev mest mer av samma. Innan det var det miljoner sålda spel och många är vi som träffat Hawk på E3 eller sett honom i någon av Activisions skateuppvisningar.

Nu en herrans massa år senare kommer första och andra spelet i en upphottad version och jag kan erkänna att jag sett fram emot det allt sedan utannonseringen. Det är många timmar som spenderats med båda dessa spel i originalutförandet.

Jag var okej på Hawk-spelen och har nog klarat det flesta uppdragen vill jag minnas, men det var så länge sedan jag spelade att jag inte har så värst många minnen – till jag startade upp spelet. Jag kände direkt igen mig och kommer på att dit ska man åka för att hitta lite men gömda saker.

Vare banan har uppdrag som ska utföras så som att åka runt och krocka med bokstäverna S, K, A, T och E i luften till exempel. Komma över en viss poäng eller göra ett viss trick och så vidare. Första banan klarade jag att samla ihop ordet Skate och kände mig ens som en mästare. Det går över, men trots allt en trevlig känsla hur tillfällig den än var.

Det är trevligt att hoppa in i Hawks värld igen och inramningen är precis vad man vill den ska vara med allt ifrån musik till åkarna. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 passar både för de som vill återuppleva spelet som för de som aldrig spelat det.