Visste du att...
5

Fast and Furious Crossroads

Fast and Furious Crossroads

Vin Diesel och hans Tigon Studios är tillbaka med ett nytt spel och det ingår i Fast and Furious-universumet.

Som att vara med i en film
Crossroads är uppbyggt som en film skulle man kunna säga och man följer en handling från början till sitt slut, vilket i och för sig inte är helt ovanligt. Det ovanliga är kanske att man kommer till slutet förvånansvärt snabbt. Det är inte så värst mycket spel kort och gott.

Snabba bilar
Självklart kretsar spelet runt snabba bilar och med Slightly Mad Studios som utvecklare kan man förvänta sig att bilfysiken kommer att vara riktigt bra. Fel. De har gjort spelet enormt förlåtande och därigenom gjort att man inte behöver tänka på att undvika att köra in i saker. Man studsar fram lite som en flipperkula.

Nitro är en viktig sak i filmerna och även i spelet. Man trycker på knappen och man flyger fram, men inte ens då spelar det någon större roll om man kör in i något. Varje bil har unika vapen och man kör ofta i grupp och byter mellan vilken bil man kör baserat på vilket vapen som behövs.

Kända skådespelare
Det är som sagt – bland annat – Vin Diesels företag som ligger bakom och när de gör det brukar Vin vara med. Det är han nu också. Med sig på resan har han b lad andra Michelle Rodriguez (Letty), Tyrese Gibson (Roman), Sonequa Martin-Green (Vienna), Asia Kate Dillon (Cam) och Peter Stormare (Ormstrid). Förutom att de lånar ut sina röster lånar de även ut sina utseenden.

Jag gillar Fast and Furious-filmerna, känner några av stundförarna och har träffat ett gäng av skådisarna och regissörerna. Det senare på grund av att jag känner stuntförare, inte för att jag är så sjukt kool att jag hänger med skådisar – så värst ofta. Varför jag säger det här är för att jag vill understryka att jag gillar varumärket och att jag verkligen ville gilla spelet. Men hur kul det än är att hoppa in i Fast and Furious-världen så är det en relativt blek upplevelse som man klarar av förvånansvärt snabbt och lätt.