Visste du att...
7

Project Cars 3

Project Cars 3

Föregående spel i Project Cars-serien har varit simulatorracing, men nu när det tredje spelet kommer är det en arkadupplevelse.

Wrooooom
Som vanligt i bilspel med karriär får man en modest summa pengar att sedan köpa en högst modest bil, vilken man sedan kan uppgradera till en lite mindre modest bil. Som vanligt – när det gäller mig – uppgraderar jag lite utan att tänka. Det gjorde att min bil blev för bra och jag fick börja plocka bort saker jag just köpt.

Uppgraderingarna gör bilen bättre, men de kan även användas för att passa bilen till föraren. Min körstil, som är ganska korkad om det varit riktig racing, gör sig bäst med en låg bil med snabb acceleration. Jag bromsar sent och behöver hålla mig på banan med en stabil bil och sedan pinna på ur kurvan för att inte tappa position.

Varje bana man ska köra har olika uppgifter man kan lösa. Till exempel kan det vara att klara banan under en viss tid, men som bonusupplägg – kan man nog kalla det – kan det vara att klara av kurvorna i perfekt racinglinje. Andra kan vara att placera sig i topp fem, eller vinna och så racinglinjen. Det gör att man sporras att göra flera saker när man kör, men det gör ju också att man klantar till det rätt ofta för att man försöker lösa andra uppgifter än att vinna tävlingen. Det är inte bara racingelement, utan det kan även handla om köra på så många klossar utplacerade längs banan som möjligt på en bestämd tid.

Bilfysiken
På samma sätt som bilarna uppför sig som bilar gör i verkligheten allt som oftast så finns det lägen då jag inte riktigt hänger med på upplägget. Om det är en lång seg kurva och man släpper gasen kan det bli stoppsladd helt utan anledning, samma om man rör vid bromsen. En annan sak som stör mig är att om man kör utanför banan bestraffas man med att man blir genomskinlig och tappar fart. Det köper jag om man genar genom en kurva eller något i den stilen, men om man sladdar vid sidan av banan och tappar fart och placeringar, då kan man drabbas av samma bestraffning.

Kanske
Att det har blivit mer arkad än simulator gör spelet mer lättillgängligt, men det gör även att de som förväntat sig en simulator blir besvikna. Project Cars 3 ger spelaren racing av relativt blandad kompott och är det någon form av arkadracing med simulator-touch, då är det här ett spel att kika på.