Visste du att...
toki tori 2+
6.5

Toki Tori 2+

Toki Tori 2+ är ett plattformsspel helt och hållet byggt på pussel, det är ganska underhållande trots sin väldigt simpla kontroll och presentation.

Den lilla kycklingen Toki Tori behöver aktivera statyer för att lösa problemet med den mystiska oljan som börjar rinna ut över dess kära ö. Till sin hjälp har man två förmågor – vissla och stampa. Visslandet lockar till sig andra djur och stampa skrämmer bort dem. Pusslena börjar väldigt enkla med övergår mer och mer till riktigt avancerade. Spelet lär en ständigt nya, små nyanser av visslandet och stampandet.

Det finns alltså inga fler förmågor eller föremål att plocka på sig, alla verktygen har man redan från start. Länge kan man vara fast i ett pussel, men när lösningen tittar fram är aha-upplevelsen påtaglig.

Toki Tori 2+ kom för snart 5 år sedan till Nintendos förra konsol Wii U och kan nu avnjutas på Switchen. Spelet är på sina håll lite för enkelt utformat – särskilt det rent grafiska – men det innehåller tillräckligt med kluriga pussel för att hålla hjärnan på högvarv.