Visste du att...
Burnout Paradise Remastered
7.5

Burnout Paradise Remastered

Burnout Paradise Remastered

Burnout Paradise släpptes 2008 och nu har utvecklarna gjort en polerad version för att passa till dagens konsoler. Den polerade versionen kan spelas i 4K och den innehåller också de flesta DLC:er som släppts.

Burnout Paradise gillade vi, även om det fanns lite saker som irriterade i spelet. Alla dessa saker är med i nya versionen av spelet, men det kryddas med mer innehåll – och så är det snyggare. Det är dock inte 2018-snyggt, utan man ser att det är ett äldre spel. Nu gör det dock inte så stor skillnad och det finns massor av spelare som inte haft möjligheten att spela det på förra generationens konsoler.

Spelet är som sagt det samma. Det innebär att det är arkadracing och grundstenen är att man inte tänker så mycket på konsekvenser som man gör i mer ordinära racingspel. Gasa till det rasar är mantrat. Det är ett upplägg som jag personligen gillar och gärna ser mer av.

Problematiken är att irritationsmomenten som pekades ut i recensionen för Playstation 3 finns där och de hade i alla fall jag kunnat leva utan. Fördelen är att det är en jäkla massa innehåll och det gör i sin tur att man får en hel del för pengarna. Leksaksbilarna är riktigt sköna, speciellt monstertrucken som jag verkligen gillar. Samma med hotrod-kärran som är helt brutal. Jäklar vad jag har kört in i saker med den.

Har du spelet originalet är Remastered lite som att komma hem igen, till staden där du hittar och känner igen byggnader med mera. Det finns en viss känsla i det också. Musiken är fortfarande densamma och även den gör spelar av första spelare bekväm. Att de har Guns’n’Roses Paradise City som kärnan passar ju fortfarande som handsken.

Har du aldrig spelat Burnout Paradise så har du ett gediget spel framför dig. Det bjuder på mer än originalet i och med att det följer med en massa DLC:er och i det hela är det en lika bra spelupplevelse som när det begav sig för 10 år sedan. Sedan har ju inte tiden stått stilla och konkurrenterna har inte direkt blivit färre eller sämre.

Läs recensionen på originalspelet också.