Visste du att...
Titan Quest Playstation 4 thq nordic
7

Titan Quest

Efter en lång tid med de Olympiska Gudarna vid makten börjar monster härja runt i Antikens Grekland. Det är upp till en mystisk krigare att slå tillbaka mot hotet som verkar härstamma från Titanerna som bannlystes från de dödligas rike för länge sedan.

12 år efter sin ursprungliga PC-release och två år efter att det portades till mobiler och surfplattor kommer nu Titan Quest till dagens konsoler (med release till Nintendo Switch senare i år) och i det inkluderas en av spelets två stora expansioner, Immortal Throne.

Spelet går ut på att hjälpa människor i nöd, ta sig an uppdrag och uppgradera sin karaktär. Det finns massvis av möjligheter att utveckla sina förmågor och allt styrs av statistik som kommuniceras genom menyfönster. Ibland är det överväldigande mycket siffror och text att ta sig igenom för att riktigt förstå vad en färdighet egentligen ger för effekt.

Striderna är väldigt simpla då det oftast ska hållas i en enda knapp för att sedan låta siffrorna bakom slagen göra jobbet. Det är ett mer strategiskt upplägg där det gäller att vara förberedd innan man ger sig in i handgemäng. Miljöerna är lätta att ta in, mycket grönska och varierade vyer. Den numera antika arkitekturen gör sig väl på skärmen, musiken är även den passande.

Titan Quest har några år på nacken, är man ett fan av Diablo- och Torchlight-spelen är det värt att kolla in. Speciellt om ni är flera då man kan vara sammanlagt 6 spelare online tillsammans.