Visste du att...
6

The Outfit

The Boys are Back in Town – de manligaste av alla män är inte rädda för döden eller dumma tyskar.

The Outfit fick jag för mig skulle vara lite av en Call of Duty-upplevese, men där hade jag inte bara fel – utan tokfel. The Outfit är rakt upp och ner action som kräver mer skjutande än tänkande.

Under andra världskriget är goda råd dyra och männen med hår på bröstet träder fram. De ser lite ut som hämtade från Kellys hjältar eller kanske snarare som John Belushi i 1941. Båda är filmer för de som inte är tjenis med dem. Spelets omslag säger ”Join the Outfit and lead your squad behind enemy lines to battle the nazi machine” och det summerar det hela ganska bra.

Man kastas snabbt in i hetluften och får instruktioner om hur man ska spela på bästa sätt. Eller leda sina trupper på bästa sätt kanske man ska säga. Det här är killar som inte skyr några fighter och man springer in i kulregnet utan att tveka. Man får snabbt lära sig att man kan ge order om fordon, extra soldater – om man varit en dålig ledare och förlorat några längs vägen – och luftstöd med mera. När man ropar på till exempel en jeep då kommer den på utvald plats som ett brev med posten. Den bara dimper ner. Är en bro trasig, då trycker man på en knapp och så kommer en ny bro som om det vore trollerikonster. Det jag syftar på här är att det hela inte är så verkligt och inte har tänkt att det ska vara så verkligt heller. Det är ett arkadspel, inget annat.

Uppdragen är kanske inte varierande, men längs vägen kommer nya uppdrag och något som initialt inte lät så överdrivet stort växer hela tiden. Tyvärr blir det ganska snabbt att man känner igen vad som ska göras och det blir lite som att rabbla glosor i engelskan. Achievements till sitt Gamescore brukar dyka upp rätt ofta i de flesta spel, men här fick jag vänta länge innan logotypen för något upplåst poppade upp på skärmen. Och då tyckte jag att det inte var helt relevant, det var en sak som hände på en bana som man kunde hoppa över. Om det här irriterar för att jag inte får poäng eller inte är en annan femma.

The Outfit är inte på något sätt imponerande grafiskt, men självklart är det heller inte fult med tanke på att det rullar på en Xbox 360. Musiken fyller en funktion, men det är inte mer än så. Röstskådepelarna är överdrivna som sjutton, men det är faktiskt meningen och kan inte klagas på. Det är faktiskt tunga namn som Robert Patrick från Terminator 2 och Ron Perlman som gjorde sig riktigt bra i Hellboy som bland annat lånat ut sina röster.

När man spelar via Xbox Live gör sig The Outfit som bäst, men det är svårt att inte vilja ta ur spelet ur min Xbox 360 och lägga tillbaka Ghost Recon. Det jag vill säga med det här är att om du gillar spel i den här genren är Ghost Recon det för tillfället bästa köpet just nu. Dock lutar det mer åt simulatorhållet och suktar du efter att skjuta, skjuta, skjuta och spränga upp saker i luften – då är kanske The Outfit en titel för dig i alla fall.