Visste du att...
7

The Invincible

The Invincible

Allt går fel när en forskningsexpedition landar på planeten Regis III. Häng med på ett mysterium med klassiska science fiction-frågeställningar i centrum i The Invincible.

I The Invincible spelar man Yasna, en kvinna som vaknar upp på en främmande planet, förvirrad och med minnesluckor. Spelaren måste återfinna de andra medlemmarna i forskningsexpeditionen som hon är en del av och ta reda på vad som egentligen hänt.

The Invincible är en sorts rymdthriller där berättelsen är i fokus. Spelet är baserat på en roman av den polske författaren Stanislaw Lem och tar upp diverse science fiction-funderingar kring hur liv på främmande planeter kan te sig, robotar, AI och så vidare. Det utspelas i en sorts retrofuturistisk värld med kalla kriget-känsla med två fientliga fraktioner som båda har en agenda på planeten Regis III, som den aktuella planeten heter. Spelet som spelas i förstapersonsperspektiv ser riktigt bra ut – ett av de snyggaste spelen jag sett till den senaste konsolgenerationen, faktiskt. Dock ballade grafiken ur vid ett par tillfällen men efter omstart fungerade allt igen. Spelmässigt är The Invincible inte vidare avancerat eller utmanande utan man guidas hela tiden varsamt men inte övertydligt framåt.

Ett ganska spännande och mycket snyggt spel med berättelsen och spelarens val i fokus.