Visste du att...
Steamworld Dig 2
8.5

Steamworld Dig 2

Steamworld Dig 2 är en vackrare, matigare och mer innehållsrik fortsättning på sin föregångare – allt vi vill ha i en uppföljare.

Dorothy – en hjälpande hand från första spelet – är nu den spelbara karaktären. Hon är en robot med samma förprogrammerade upptäckarglöd som Rusty (ettans protagonist) hade. Men vad hände egentligen med Rusty? Slutet på Steamworld Dig lämnar hans öde oklart och tillsammans med Dorothy ska vi ta reda på exakt vad det var som hände.

Det går som tidigare ut på att gräva sig djupt ned, hitta värdefulla mineraler och sälja dem hos handlaren uppe på marknivån. Små ledtrådar leder Dorothy åt alla möjliga håll och kanter, där hemligheterna är många och välgömda. Med dessa pengar och andra värdefulla föremål kan man köpa till sig uppgraderingar som gör livet nere i gångarna enklare. Mysteriet kring Rusty avtäcks lite i taget, här och var träffar man på intressanta karaktärer som gärna delar med sig av sin historia.

Man gräver sin egen bana i Steamworld Dig 2, spelkontrollen är finjusterad och begränsad på precis rätt sätt. Man kan fortfarande inte hacka eller kasta bomber i luften vilket får en att spela mer metodiskt och proaktivt. Under äventyrets gång låser man upp nya färdigheter som ändrar ens spelsätt avsevärt.

Steamworld Dig 2 är en utmärkt uppföljare som förbättrar varje liten beståndsdel av vad som kom före. Det är vackert och färgrikt, har följsamma och mjuka animationer, har en enkel men förståelig handling och en spelvärld som är en fröjd att upptäcka.