Visste du att...
7

Smurfs Kart

Smurfs Kart

Alla kartingspel har alltid något emot sig och det är att leva upp till klassens dominant.

Smurfig racing
Som sagt, alla kartingspel måste alltid tävla mot Mario Kart och hittills har ingen klarat av att matcha spelet. Frågan är om någon någonsin kommer att göra det.

Det smurfarna har med sig, till skillnad från många nya spelkoncept, är karaktärerna. De är starka nog och är etablerade sedan länge tillbaka. De klarar av att bjuda på personlighet, vilket många nya konstellationer inte gör. Så nu är det bara själva spelet kvar att lösa.

Utvecklarna har hittat på en massa nya saker att addera till det beprövade spelkonceptet. Inte ens nyare Mario-spel lyckas att förbättra det klassiska upplägget alla gånger och det är en svår nöt att knäcka. Det blir lite som vanilj-Cola, annorlunda men knappast bättre. Smurfarna har lite saker så som dubbla pickups bland annat och det känns faktiskt fräscht på några ställen.

Själva racingen, som är spelets kärna, är helt okej eller till och med bra. Känslan av kontroll som man är van från Mario Kart infinner sig inte riktigt. Det gör dock inte att det är någon fara på taket, utan det är kul att tävla med sin kart.

Denna jämförelse
Hade Mario Kart funnits på Xbox hade det varit det självklara valet, men nu gör det inte och det öppnar upp för spel som Smurfs Kart. Det är lite tungt att ha en sådan stor skugga som Mario Kart bjuder på över sig och det är lite dumt av mig att dra upp den, men den finns där och det kan hända att det vore ännu dummer att blunda för den.

Smurfs Kart är kul och det har en massa saker som gör att det känns fräscht. Är du sugen på lite lättsam racing eller mer specifikt det klassiska go-kart-upplägget är det här ett spel att titta på.