Visste du att...
6

Raccoo Venture

Raccoo Venture

Plattformsspelet Raccoo Venture bjuder på gullig design men också en hel del frustration.

Tidigare i år skrev vi om Koa and the Five Pirates of Mara, ett gulligt 3D-plattformsspel med inspiration från klassiska titlar i genren. Samma sak kan man säga om Raccoo Venture. Båda spelen skiljer sig dock från de flesta av de klassiska maskotplattformsspelen genom att tredjepersonsvyn skippats till förmån för en automatiskt kontrollerad kamera placerad snett ovanifrån.

Huvudperson i Raccoo Venture är tvättbjörnen Raccoo och handlingen rör någon relik som skurkar fått tag på. Handlingen spelar inte så stor roll egentligen, utan det handlar om att fara runt på banorna och samla mynt, hoppa på fiender, hitta hemligheter och lösa pussel – det sedvanliga i genren.

Med tanke på att Raccoo Venture är gjort av en liten studio bestående av en enda person är det rätt imponerande – åtminstone sett till grafik och design. Inledningsvis är spelet charmigt och inbjudande, men efter några banor blir man varse en del problem. Dels gäller det hoppattackerna som måste ske exakt på fienden men där man ofta hamnar precis bredvid, dels att det är svårt att bedöma plattformshoppandet. Detta kombinerat med snålt med checkpoints gör att den inledande spelglädjen byts ut mot frustration. Det finns positiva saker att säga om Raccoo Venture och gillar man utmaningar så kan det vara värt ett test, men samtidigt finns det bättre spel i genren.