Visste du att...
Out There: Omega The Alliance
6.5

Out There: Omega The Alliance

Out There: Ω The Alliance

Out There: Ω The Alliance är en tuff övning i resurshantering och ensamhet efter att spelaren flutit ut i rymden till okänd plats. Målet är att ta reda på var man är och ta sig tillbaka till jorden med livet i behåll.

Interplanetära resor förflyttar man sig mellan solsystem och planeter
Tack vare den nyfunna tekniken som förenklar interplanetära resor förflyttar man sig mellan solsystem och planeter, alla med olika atmosfärer, mineralrikedomar och intelligent liv. Med begränsad plats på rymdskeppet måste man ta med sig det absolut viktigaste till och från varje expedition. Bränsle för att förflytta sig, syre för att andas och järn för skeppets pansar är de mest vitala delarna, men det finns mycket annat att samla på sig också. Ens utrustning kan lätt gå sönder och behöver då repareras till kostnad av ens dyrbara hittegods.

Oförlåtande upplägg
Enklast förklarat är Out There: Ω The Alliance en serie menyer med simpla illustrationer för att ge kontext för vad som händer. Okända livsformer och rymdskepp; ska de mötas med aggression, generositet eller flykt? Det är upp till spelaren att bestämma. Det är oförlåtande och kommer oftast leda en till död eller utarmad på bränsle mitt ute i ingenstans. Det kommer krävas många försök för att nå långt och även ända hem.

Out There: Ω The Alliance är för de strategiskt lagda, en rejäl utmaning som räcker en bra bit.