Visste du att...
8

Oceanhorn 2 – Knights of the Lost Realm

Oceanhorn 2 – Knights of the Lost Realm

Spelet släpptes först exklusivt till Apple Arcade men finns nu till alla moderna konsoler när exklusivitetsavtalet gått ut kan vi förmoda.

Finska Zelda är tillbaka
Det är nämligen en finsk studio som ligger bakom Oceanhorn-spelen och Oceanhorn 2 – Knights of the Lost Realm. Inspirationskällorna må vara tydliga men det är inte ett dåligt spel att inspireras av.

Alla har inte möjlighet att spela Zelda, men det finns alternativ för de som inte lirar på Nintendo eller som gör det men vill testa något annat i genren. Oceanhorn 2 – Knights of the Lost Realm från studion Cornfox & Bros är ett av dem – och ett bra sådant.

Medan det första spelet i serien, Oceanhorn – Monster of Uncharted Seas, startade som mobilspel med isometrisk vy och begränsad rörlighet är ambitionerna betydligt större i uppföljaren. Här har vi ett fullfjädrat actionäventyr i 3D. Handlingen utspelas långt innan den i ettan i en värld som blandar fantasy och science fiction – här finns magi och monster men också robotar, flygande farkoster och märkliga uppfinningar. Man spelar som en yngling som är på väg att bli riddare just när den onde trollkarlen Mesmeroth iscensätter sina onda planer på att ta över kungariket. Tillsammans med ett par följeslagare ger man sig av på ett farofyllt äventyr för att rädda världen.

Oceanhorn 2 innehåller i stort sett allt man kan förvänta sig av ett modernt actionäventyr i Zelda-stil. Världen är stor och fylld med saker att upptäcka och utforska, grafiken är bra och här finns gott om variation och spelmoment utan att det blir alltför avancerat. Handlingen är kanske inte originell men det är charmigt berättat och ändå engagerande. Möjligen hade man kunnat önska fler alternativ vad gäller svårighetsgraden för de som inte är intresserade av strider och stress, men svårighetsgraden är låg så det är inte hela världen. Spelet är en klar förbättring av ettan och ett riktigt bra alternativ till Nintendos mer kända spel.