Visste du att...
5

Ninja Reflex

Ninjor världen över gråter nog krokodiltårar över det här spelet.

Minispel är uppenbart den stora flugan på Wii. Ekvationen är egentligen inte så svår, de kostar nada att utveckla och med Mario Partys och Wii Plays ständiga placeringar på försäljningstoppen i åtanke finns det bevisligen gott om folk som köper dem. Kan man – som EA med Ninja Reflex – dessutom casha in på vadsomhelst training-konceptet är ju framgången så gott som säkrad.

Poängen med Ninja Reflex är alltså att träna upp sina reflexer genom att utföra olika ninjasysslor representerade av minispel. Vi snackar alltså om att slänga kaststjärnor, fånga flugor med ätpinnar och så vidare. Eller ja, vidare och vidare. Totalt finns det bara sex olika minispel, även de återkommer i lite olika varianter.

Den gemensamma nämnaren, förutom att de alla bygger på att reagera snabbt, är att man tröttnar på dem efter uppskattningsvis två minuter. Idéer som passade som ensekunders mikrospel i Wario Ware mjölkas här om och om och om.

Ninja Reflex kan säkert hjälpa en med att öva sina reflexer. Men vet du vad? Det gäller för valfritt annat tv-spel också. Och där får man till och med ha kul på kuppen ibland. Det enda Ninja Reflex stimulerar är kräkreflexen.