Visste du att...
7

New Star GP

New Star GP

Om man gillar tidiga 3D-racingtitlar men också moderna F1-spel, då kan New Star GP vara något.

Wrooooom!
New Star GP är ett nytt racingspel som hämtar inspiration från 90-talets racingspel i 3D så som Virtua Racing, inte minst vad gäller det visuella med den texturlösa polygongrafiken. Huvuddelen i spelet utgörs av karriärsläget där man tävlar med Formel 1-liknande bilar världen över, först med bilar från 1980-talet, sedan lite snabbare bilar från 1990-talet och så vidare fram till nutid.

Pitstop
Själva racingen är inte särskilt komplicerad förutom att man behöver svänga in i depån och tanka och byta däck någon gång per tävling. Man har också en begränsad turbo-boost som fylls på varje varv. Dessa moment tillför ett visst strategiskt tänk, och mellan tävlingarna fixar man uppgraderingar, hanterar personal och så vidare likt moderna racingsimulatorer som F1-spelen.

Körkänsla, fartkänsla och kontroller är alla bra. Racingen är kul och det finns hyfsat många banor. Det går också att spela mot kompisar lokalt på delad skärm. Till det negativa hör lite tekniska bekymmer som att spelet kraschade ett flertal gånger och att knapptryckningarna i menyerna ibland slutade registreras, vilket dock avhjälptes av en omstart. Inget katastrofala grejer men irriterande. På det stora hela ändå ett trevligt och charmigt racingspel.