Visste du att...
7

Indika

Indika

Ett spel om en enkel nunnas bisarra och spirituella resa i Ryssland under det tidiga 1900-talet. Så lyder den officiella beskrivningen av Indika – och den stämmer rätt så bra.

Nunnor
I Indika spelar man som den unga nunnan Indika som hunsas runt av sina mednunnor i karga klostermiljöer. En dag får hon i uppdrag att leverera ett brev och får därmed lämna klostret ett tag. Snart slår hon följe med en skadad ung man och berättelsen tar oväntade vändningar.

Rent genremässigt skulle man kunna beskrivet spelet som en promenadsimulator i tredje person med inslag av äventyrsspel, pussellösande, fordonskörning, skräcksekvenser där man jagas av en hemsk hund samt flashbacksekvenser med pixelgrafik. Centralt är dock hela tiden berättelsen om Indika som för en inre dialog med vad som kan vara djävulen. Man kan också tolka spelet som en kommentar till institutialiserad religion samt hur ett hierarkiskt och otillåtande samhälle påverkar människor.

Spelet är riktigt snyggt med fina karaktärer och med oväntade surrealistiska inslag som kontrasterar mot det realistiska, kalla och även industriella. Till största delen är spelet ganska enkelt men i några sekvenser höjs utmaningen rejält. Speltiden är inte vidare lång jämfört med många nyare spel men lagom för berättelsen.