Visste du att...
6.5

Feather

Feather är en övning i avslappning för alla uppstressade individer, men också en övning i tålamod för den som letar efter utmaning och syfte.

Utforska världen
Det finns nämligen ingenting att göra i Feather förutom att flyga runt, byta musik vid några utmärkta stationer och… flyga runt. Några genvägar finns här och där, men annars finns här inget annat att interagera med annat än flygkontrollerna och se solen vandra över himlavalvet. Tanken bakom är troligtvis att erbjuda en avslappnad och vacker miljö att beskåda från ett ovant perspektiv. En god idé som säkert hade burit mer frukt ifall Switchen orkat med bilduppdateringen, som det är nu haltar upplevelsen något. Miljöerna är annars stilistiskt utformade, utvecklarna har här strävat efter något annat än fotorealism.

Med ett aktivt onlinekonto kan man få besök av andra spelare i form av fler fåglar på himmelen. De påverkar inte spelet på något sätt, men tillför ändå ett uns av tillhörighet.

Nja
Det gäller att veta vad man ger sig in på när det kommer till Feather. Tänk dig en spelbar skärmsläckare, något att göra för att koppla bort och slappna av. Musiken är den bästa biten i det här spelet, och den avnjuts här i en lugnande miljö.