Visste du att...
8

Horizon Chase 2

Horizon Chase Turbo 2

Horizon Chase Turbo var mycket bra mix av retroracing och modern racing. Nu är uppföljaren här.

Retroracing
Retroracingspelet Horizon Chase började sitt liv som mobilspel men släpptes sedan till andra format under namnet Horizon Chase Turbo. Spelet blandade racing à la 1990 och spel som Out Run och Top Gear med modern grafik och moderna inslag. Sedan det släpptes har det också uppdaterats flitigt med bland annat en Formel 1-expansion.

Efter en tid på Apple Arcade är nu uppföljaren Horizon Chase 2 tillgängligt även till andra format. Upplägget är snarlikt ettan där man tävlar på banor utspridda världen över. Om man placerar sig bra i loppen och samlar mynt som finns på banorna låser man upp innehåll och avancerar. Det går också att spela mot andra på delad skärm eller online.

Jag har spelat en bunt moderna racingspel som inspirerats av titlar från åren kring 1990 men inget har varit i närheten av Horizon Chase Turbo sett till såväl körkänsla som grafik och innehåll. Utvecklarna har verkligen fått till det, helt enkelt, och det märks att det är gjort med kärlek och omsorg. I tvåan är körkänslan lika bra, grafiken ännu bättre, det är lättspelat, lagom utmanande och musiken är trevlig. Det finns egentligen inget att anmärka på … utom att man saknar nånting nytt. Visst finns här nya banor och förbättrat onlinespelande, men det känns ändå som samma spel igen. Nu råkar det ju vara ett väldigt bra spel så jag tänker inte klaga alltför mycket.