Visste du att...
Flipping Death
8

Flipping Death

Flipping Death är en lustig historia om döden, i ordets båda bemärkelser.

Penny är dödens vikarie
Vår muntra huvudperson Penny går en hastig död till mötes. Väl i dödens rike misstas hon – på grund av sin Halloweenutstyrsel – för en demon och får därför vikariejobbet som självaste Döden. Besittandes världsomvälvande krafter och beväpnad med lie tar vi oss an oroliga själar som har ouppklarade affärer hos de levande.

Problemen hopar sig i dödens rike
Introduktionen lämnar oss med Penny och snabbt hopar sig problemen som de döda vill ha hjälp med. Dödsriket är enkelt att manövrera runt i, det tvådimensionella plattformandet är simpelt- på gränsen till överflödigt – då det inte är den primära spelmekaniken. I Dödens skor kan Penny – helt utan samtycke – ta kontroll över de levande och tvinga dem att hjälpa henne. Man kan läsa deras tankar eller använda sig av det de har i händerna. En tandläkares borr kan till exempel göra hål på en burk målarfärg som man sedan använder för att måla en båt. Allt för att båtens döda kapten ska få vila i frid.

Mycket humor
Flipping Death har sannerligen ingen brist på lustig dialog. Alla karaktärer babblar på ordentligt när de kontrolleras av spelaren. Det är en kul stämning över hela äventyret. Presentationen är även den imponerande, grafiken för tankarna till en excentrisk barnboksillustration. De två spelvärldarna är på varsin sida av denna pappersliknande stil och med ett knapptryck vänder sig allt om – vilket förklarar speltiteln.

Ett underhållande äventyr
Flipping Death är ett underhållande äventyr där inga riktigt intensiva knapptryckningar eller galna reflexer behövs, se det mer som ett pusselspel. Penny är en huvudperson som är lätt att tycka om och resten av världen är fylld av andra knasiga och roliga karaktärer.