Visste du att...
8

FIFA 10

Ta chansen att lira boll med Zlatan och de andra av sportens giganter.

Fifa 10 är det senaste fotbollsspelet från Electronic Arts. Det kommer ett varje år och för fotbollsfantaster är det självklart ett måste för att få alla nya lag, spelare och så vidare. Med onlineuppdateringar kanske man skulle kunna klara sig utan att uppgradera, men varje år dyker det upp nya förbättringar som gör spelet till ett måste för fans av serien.

Det första jag gjorde, i dessa Zlatan-tider, var att kolla om han hunnit byta klubb och det hade han. Precis som i verkligheten satte han ett mål i premiärmatchen, sedan bytte jag till Allsvenskan och vet inte om hans trend med ett mål per match fortsatte. Väl i Allsvenskan var det lite uppförsbacke med Gefle, men skam den som ger sig.

Spelkontrollen känns igen, men den har polerats och det ger mer inlevelse i spelandet. Precis som i NHL 10 har det byggts in lite fult spel, det knuffas och dras lite i tröjor och så vidare. Det här gör faktiskt en massa.

Summan av det hela är att spelet är bra och är något för alla som gillar fotboll. Det är också ett spel som är lätt att spela mot vänner när tillfälle ges. Det tar lite tid att lära sig knapparna, men det är tillräckligt lätt för att vara ett lysande spel för ändamålet.