Visste du att...
6.5

Saboteur

Mitt i andra världskriget får spelaren inta rollen som Sean Devlin.

Jag har länge sett fram mot spelet Saboteur från den numera nedlagda studion Panademic. Spelet har sett lite nytänkande och stilistiskt ut i trailers. Nu snurrar äntligen skivan i min Xbox och många timmar har spenderats tillsammans med spelet.

Spelets huvudrollsinnehavare heter Sean Devlin och är en mycket kavat och kapabel ung man mitt i andra världskriget. Likt så många andra spel gäller det att utföra uppdrag som sedan ger spelaren nya och större befogenheter. I Saboteur går det allt som oftast ut på att just sabotera och då för nazisterna, men också att göra saker för egen vinning.

Spelaren transporterar sig mellan platser till fots, eller genom att stjäla bilar och de är självklart ett mycket effektivare transportsätt. Längs vägen är det lätt att man gör lite mindre uppdrag då det är rätt kul att spränga master och annat som nazisterna använder i sin krigsföring. När man spelar på ett område där nazisterna är starka är det svartvitt och när man lyckats överta det, eller i alla fall göra huvuduppdragen, blir de i färg. Just det här tycker jag är en smart lösning.

Jag har spelat rätt måna timmar Mercenaries och min stora besvikelse med Saboteur är att det i princip är samma spel. Upplägget är det samma och även kontroll med mera. Det känns som att spela Mercenaries i nya kläder och det gör ju genast att allt det nya som jag förväntat mig från spelet är som bortblåst.

Allt som allt är Saboteur ett okej spel, men tyvärr inte alls så nytt och annorlunda som jag hoppats.