Visste du att...
7.5

F1 2010

Är du är en fan av Formula 1 och vill spela en simulator – då är det här ett enormt bra köp.

Forumla 1-spel bjuder alltid på en enormt snabb racing och Codemasters F1 2010 är inget undantag. Spelaren får sätta sig i buren, för det är väl vad man kan kalla utrymmet där föraren sitter, och sedan är det hastigheter som får en att få tunnelseende.

Om vi börjar med att titta på själva spelet, så har det allt som en fan av sporten kan önska. Det har alla förarna, bilarna och banorna med mera. Att Coders har tagit sig an spelet är inget som förvånar, först och främst då de är mästare på racingspel och för det andra att F1 är enormt populärt i England. Det var ett tag sedan det kom ett F1-spel, i alla fall ett bra sådant, och att Coders skulle leverera ett av ypperlig klass var det ingen tvekan om.

Problemet med F1-spel, i mina ögon, är att det är rätt enformigt. Man får inte nudda vid de andra bilarna, det går inte att köra på sladd – i alla fall inte något underhållande eller vinnande sätt – och banorna är väldigt likartade. Jag skulle säga att F1 är likt till exempel boxning i spelhänseende. I boxning har man bara slag med armarna och man har den begränsade ringen – som är rektangulär. Spelar man ett fightingspel, då finns sparkar, grepp, kast och miljön kan vara var som helst. I de flesta andra typer av bilspel finns olika typer av bilar, banorna har kanske hopp och man kan knuffas, sladda och så vidare. Det jag menar i det här utlägget är att spelet är begränsat. Men, det är ju en simulator är det någon som säger nu, och ja det stämmer, men nu är det jag som spelar och jag vill ha mer variation i mitt spelande. Det gör att för mig bottnar F1-spelet efter en timme av harvande runt några banor och loppen är rätt långa. Jag sitter i stället och drömmer mig bort till dagen då samma utvecklare släpper Dirt 3.

Är det så att du är en fan av Formula 1 och vill spela en simulator – då är det här ett enormt bra köp. Är du en racingfan, så som jag själv är, då finns det bättre spel i genren – men det innebär att du förmodligen kommer ratta andra typer av bilar. Så, slutligen är valet ditt – som alla andra gånger när det gäller spelköp.