Visste du att...
8

NHL 11

Hockey när den är som bäst – eller i alla fall bara snäppet under att sitta i Bodens islada och känna lukten av isen.

H, O, C, K, E, Y – HOCKEY! Ja, det är en låt som alltid dyker upp I hockeysammanhang. Kanske kan kalla den en föregångare till Markoolios Mera mål som alltid hörs i fotbollssammanhang. Men nog om det nu. Nu sitter jag med NHL 11 i min hand, omslaget det vill säga, för skivan har snurrat i min nya svarta sexiga Xbox ett tag. Och på samma sätt som jag gillar spelet ogillar jag det också.

Till att börja med. Spelet har en del nyheter och en av de som i alla fall EA är stolta över är tacklingarna. Sedan har nya spellägen adderats och det som sticker ut mest och är roligast är Ultimate Hockey Team. Där får spelaren hockeykort, det vill säga sådana som man köper i packar i diverse butiker och sedan kan byta med kompisar eller bara samla på. Dessa spelarkort ger tillgång till den spelaren och sedan får man använda dem i sitt lag. Matcherna man spelar ger poäng, vilka man sedan kan köpa kortpaket för och på så sätt hoppas på att få bättre spelare. Spelarnas kontrakt är bara över ett antal matcher, så då kan man använda kontraktskort – som också finns i paketen – för att förlänga dem. Har man inga kort, då får man använda sämre spelare eller med lite otur sätta en forward på backplats och så vidare. Det här läget är både kul och frustrerande. Här har för övrigt EA gjort så att om man inte har nog inspelade poäng, då kan man köpa paket med riktiga pengar. Har man ont om spelare, då är det nog många som väljer den vägen och ännu en inkompstkälla.

Sedan finns alla de sedvanliga prylarna, spela med valfria lag i diverse olika serier och så vidare. Och som vanligt går det att bli förnedrad av vänner online. Men det drabbar nog inte alla… Jag är själv rätt bra på försvaret och att passa pucken mot anfall, sedan är jag så fruktansvärt rutten på att göra mål. Det är min akilleshäl i NHL-spelen på senare år. Varför ska det vara så svårt att göra mål, eller varför suger jag så hårt på det kanske är en mer relevant fråga.

NHL 11 är ett enormt bra hockeyspel och man blir lätt imponerad av det. Det har kastats in så pass mycket att det är ett bra köp även för dem som äger NHL 10. En sak jag inte tänker nämna är onlinekoden som behövs för onlinespel, jag är för att utvecklarna och utgivarna kan göra pengar på begagnade spel och inte bara på nya. Gillar du hockey, vänta inte – köp NHL 11 nu.