Visste du att...
8

Dying Light 2 Stay Human

Dying Light 2 Stay Human

Parkour till max när Aiden Caldwell letar efter sin syster.

Dying Light 2 bjuder på en värld där man relativt fritt kan upptäcka saker och göra de uppdrag man vill vid sidan av handlingen. Aiden letar som sagt efter sin syster och det är den drivande kraften bakom hans aktiviteter. I och med hans goda hjärta, eller om det nu är spelarens, hjälper han en massa på vägen.

Tar sig fram gör man genom att hoppa hit och dit, eller via parkour som det heter. Allt eftersom Aiden plockar upp diverse saker och får erfarenhet blir han bättre och bättre på att hoppa hit och dit. Med hjälp av en segelflygsskärm kan han dessutom sväva fram under en begränsad tid.

Överallt finns infekterade människor som numera kan placeras i zombiefacket. Utöver dessa finns även vanliga människor med elaka intentioner och allt är emot Aiden. Dessa kan man slåss mot med hjälp av en blandad arsenal av saker man svingar med dödlig kraft. Det är inget spel där man springer runt och sprayar med kulor. Pilbåge är det bästa man kan hitta och det finns någon form av vapen man kan köpa, men det var jag för snål att göra. Man får slåss och parera, men kan kombinera det med färdigheter som ger lite extra fördelar via hopp med mera. Hemmagjorda handgranater och brandbomber finns, men de tar snabbt slut och det gäller att spara dem till rätt tillfälle.

Man spelar på dag eller natt. På dagen är de farligaste zombierna inomhus i mörkret då solen är dödare dem, på nätterna härjar de runt och gör att spelandet blir mycket farligare. UV-lampor håller Aiden och andra i säkerhet då de har samma funktion som solen.

Parkourandet blir ibland lite väl komplicerat och att falla ner från diverse byggnader med mera för en liten miss som man gör om och om igen känns frustrerande. Känslan när man sedan lyckas överväger inte alla missarna.

Dying Light 2 bjuder på frustration, nöje och engagemang. Att man får hänga med Rosario Dawson i rollen som Lawan gör inte saken sämre och hon är rätt jäklar hård. Dying Light 2 är ett bra spel som utvecklarna dessutom säger att de kommer att jobba med under en lång tid framöver.