Visste du att...
8.5

Halo Infinite

Halo Infinite

Halo är tillbaka efter en längre väntan än planerat. Initialt skulle Halo Infinite släppts samtidigt som Xbox Series X och lillebrorsan S lanserades, men så blev inte fallet. I stället försenades spelet lite drygt ett år.

Game Pass dag ett
Nu är i alla fall Halo Infinite här och de som prenumererar på Game Pass fick det där samtidigt som det erbjöds till försäljning. Kostnaden för ett år av Game Pass är inte speciellt mycket dyrare än att köpa Halo Infinite och borde därav vara självklart, men det är en annan femma.

Änterhake
Halo Infinite bjuder på ett äventyr fyllt av action och nyttjande av sin änterhake som får en att tänka tillbaka till Bionic Commando. Allt sker i klassiskt Halo-manér och om det är ett Halo-spel du vill ha, så är det precis vad som erbjuds. Det är väl rätt självklart, men vad jag menar är att de inte sprungit iväg och gjort något nyskapande som får en att sakna föregångarna. Man får precis vad man förväntat sig och förmodligen önskat sig.

Kampanjen har som så många andra spel sidospår och man kan välja att vänta med nästa steg i handlingen för att springa runt och ta hand om dessa sidospår. När man sedan klarat hela kampanjen finns fler fighter om man inte känner sig klar.

Bra
Långa recensioner som bryter ner handlingen med mera finns på andra ställen, vi nöjer oss med att summera det som att Halo Infinite är vad vi förväntat oss och hoppats på.

Inte John-117, utan en annan John.