Visste du att...
7

Dolphin Spirit: Ocean Mission

Dolphin Spirit: Ocean Mission

Är du sugen på ett mysigt och stillsamt spel där man utforskar en ö, tar hand om djur och lär sig om miljön? Då är Dolphin Spirit spelet för dig.

Ett tag var jag inne i undervattensspel, gärna lugna och atmosfäriska sådana, som Jupiter & Mars, Endless Ocean, Beyond Blue, Mythic Ocean och Abzu, så när jag fick chans att testa Dolphin Spirit: Ocean Mission – eller Delfinens ande: Uppdrag i havet, som min konsol kallar det – var jag inte sen att dyka ner i det.

Det visade sig dock att spelet till största delen utspelar sig på land, på en fiktiv ö kallad Maupiroa. Dit anländer man för att hälsa på en äldre släkting men snart blir man engagerad i arbetet med att städa upp efter en storm och hjälpa djuren på ön. Så, man springer runt och plockar skräp, fotograferar djur, lär sig saker om naturen och utför diverse uppgifter åt invånarna. Öutforskandet varvas med dykuppdrag där man besöker olika platser och gör ungefär samma saker, fast under vatten.

Dolphin Spirit: Ocean Mission visade sig vara en oväntat trevlig bekantskap. Det är ett spel som med sina pedagogiska inslag kanske främst riktar sig till lite yngre spelare men som passar alla som föredrar sina spel stressfria och inte alltför komplicerade. Att springa runt och utforska är trevligt, de lärorika inslagen är på en lagom nivå och det känns bra att göra något för djuren och miljön, även om det bara är i ett spel. Grafiken är ganska enkel men den funkar. Dolphin Spirit: Ocean Mission är inte helt olikt ett spel som heter Alba: A Wildlife Adventure så har man testat det och vill ha mer av samma men med undervattensinslag så är det bara att slå till.