Visste du att...
Crackdown 3
6.5

Crackdown 3

Crackdown 3 – som om tiden stått stilla

Crackdown var rätt kul en gång i tiden och det tredje spelet bygger på samma recept, bara att det gått en väldans massa år och man kan förvänta sig att det skulle innehålla något nytt.

Tiden går
Det var ett bra tag sedan Crackdown 3 skulle komma och det som många förväntade sig, eller i alla fall hoppades på, var att den extra tiden skulle innebära ett att utvecklarna skulle förfina spelupplevelsen. Så är tyvärr inte fallet.

Action, explosioner och en massa hoppande
Tillbaka I rollen som en medlem av The Agency gäller det att återställa ordningen. Det gör man genom att eliminera så många fienden som möjligt och slutligen göra slut på dess ledare. Varje område har en egen ledare och det blir en minibossfight.

Din agent är trimmad och kan göra mycket mer än en vanlig människa. Längs spelets gång erhåller man erfarenhetspoäng och dessa låser upp nya färdigheter som man kommer ha nytta av när spelet blir svårare. Erfarenheten samlar man bland annat på sig via att samla symboler som är utplacerade runt om i staden, oftast på hustaken och kräver att man tar sig upp till dem. Gör man inte det initialt, till exempel att man hoppar för lågt, då kommer man åt den när man lär sig dubbelhopp till exempel. Att samla dessa symboler är nästan roligare än att ge sig in i ännu en eldstrid, vilket säger en hel del om spelet.

Sidouppdrag
Som liten variation kan man göra sidouppdrag, vilket kan vara att hoppa mellan hustaken på tid eller köra bil via samma upplägg. Man kan även låsa upp achievements för spektakulära hopp med bil och så vidare. Det gamla vanliga upplägget.

Crackdown var när det kom ett alternativ till GTA skulle man kunna säga för att generalisera det och sedan dess har det kommit en massa spel i den genren som alla har blivit bättre och bättre – med några få undantag där även de stagnerat. Det gör att Crackdown 3 känns gammalt och ganska platt.

Gratis med Game Pass
Som tur är så är Crackdown 3 gratis om man prenumererar på Game Pass till Xbox och då är det faktiskt värt att spela. Att köpa det för fullpris avråder vi däremot.