Visste du att...
Sleep Tight
6

Sleep Tight

Sleep Tight erbjuder enkelt nöje med småcharmigt upplägg

Nattens fasor
Att värja sig mot nattens fasor är inte alltid lätt, speciellt inte när man angrips i sitt egna sovrum. I Sleep Tight står spelaren emot vågor av monster som vill en illa. Mellan vågorna – vilket är dagtid i spelets kontext – går det att spendera pengar för att bygga madrassfort som styr om fienderna, uppgraderingar till ens vapen, kanontorn och annat. Det gäller alltså att överleva så många vågor som möjligt. Duktiga spelare låser snart upp nya spelbara karaktärer som inte tillför något spelmekaniskt, de är egentligen bara samlarobjekt.

Simpelt upplägg
Sleep Tight är hiskeligt simpelt och man har snart sett allt som spelet har att erbjuda. Flera miljöer hade varit välkommet, även ett samarbetsläge eller varför inte en spelmässig skillnad på de olika karaktärerna? Det tar också väldigt lång tid för spelet att få tänder och verkligen ge en utmaning. Att överleva länge är alldeles för enkelt vilket gör att matcherna drar ut alldeles för mycket på tiden.

Summan av det hela
Idén att rusta ett sovrum genom ett barns ögon är unik, dock hade det behövt lite mer innehåll för att bibehålla sin glöd.