Visste du att...
Coffee Crisis
6.5

Coffee Crisis

Coffee Crisis fick mångas ögonbryn att slå i taket då det först släpptes till Sega Mega Drive år 2017. PC-versionen kom sedan 2018 med uppdaterad grafik, ny musik och andra inställningar och det är den versionen vi nu har testat på Nintendo Switch. Håller det måttet?

Beat’em up
Beat’em up – tvådimensionell slagsmålsbuffé – en av de mest populära genrerna från 80-talet får här nu ett tillskott som inte bara känns retro, det är retro. Utomjordingar kallade Smurgliens invaderar jorden efter många och långa observationer, lyckligtvis reser sig två baristor upp för att möta dem. De muckade med fel caférekryter helt enkelt.

Humor är svår att få till bra i spelform, det märks även här. Coffee Crisis krämar på ordentligt med skämtsamma bilder och dialoger, det mesta missar målet. Det rör sig nog om en liten nisch av spelare som skulle finna detta uppriktigt roligt.

Med lätta smockor, hårda slag och hoppsparkar känner man sig snabbt som hemma. Något nytt till genren tillför det inte, förutom det banala scenariot. Charmen ligger hos eldsjälarna bakom spelet. En spelstudio och två baristor slog sina huvuden ihop och skapade detta med hjälp av Kickstarter. Baristorna är just de man styr i spelet, banorna är baserade på Pittsburgh där det faktiska Black Forge Coffee House står och ett lokalt metalband med namn Greywalker står för soundtracket.

Tillsammans med en vän är Coffee Crisis tillräckligt roligt att spela, energin bakom projektet är påtaglig.