Visste du att...
Kingdom: Two Crowns
8

Kingdom: Two Crowns

Kingdom: Two Crowns lockar med trollbindande grafik och enkel realtidsstrategi i medeltida Europa

Fast besluten att besegra sina fiender har man från början inget förutom sin kungakrona och trogna hingst. När sedan första bebyggelsen är på plats och följare rekryteras från närliggande skogar är man en krigsmakt att räkna med. Dygnscykeln ger ett naturligt svängrum mellan upprustning och strid då fienderna trivs bäst under månens sken.

Till häst
Man rider på sin häst till höger och vänster, vilket kan tyckas löjligt simpelt. Men det finns tillräckligt att göra och prioritera att det snart blir utmanande. Vilka jobb ska ens följare anta? Åt vilket håll ska försvaret främst stärkas? Ska pengarna gå till basen eller båten som tar oss härifrån? Vid dödsfall startas banan inte om, istället förlorar basen några bebyggelser. Den här ändringen från tidigare spel i serien mottages tacksamt då det gör marginalerna för misslyckanden större. En annan nyhet är samarbetsläget där kampanjen kan spelas tillsammans med en vän bredvid sig. Switch-versionen vi spelat har ännu inte fått onlineläget för detta, men utvecklaren har berättat att det kommer under första halvan av 2019.

Pixlar överallt
Grafiken och det minimalistiska gränssnittet är det bästa med Kingdom: Two Crowns. Den pixelbaserade grafiken framhävs ännu mer med riktigt snygga effekter. Musiken klär spelet i en magisk atmosfär som gör världen till en plats man vill vara i.

Vi rekommenderar
Kingdom: Two Crowns har en stämning som är extremt lätt att sjunka in i. Väl där erbjuds också strategisk krigföring som är enkel att förstå. Kan rekommenderas för både avslappnade och intensiva spelsessioner.