Visste du att...
7

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered

Call of DutyModern Warfare 2 Campaign Remastered

No Russian
När Modern Warfare 2 släpptes fick det snabbt kritik för nivån som utspelar sig på en rysk flygplats där spelarens karaktär har infiltrerat sig i en terroristgrupp som i princip mejar ner alla de ser. Det är kort och got ten terrorhandling. Speldesignern förklarade att det var grunden för vad som hände i spelet och både utvecklarna och Activision stod på dennes sida, men det var självklart många som tyckte att det var osmakligt. I Ryssland togs nivån bort helt och hållet och det är riktigt osmakligt att skjuta civila personer hur man än vänder och vrider på det. Hade det skett i en film hade tittare hängt med på det som bygger upp handlingen medan i ett spel är det spelaren som aktivt skjuter.

Om man bortser från No Russian som nivån heter, så är det ett spännande spel som återupplivar gamla minnen för de som spelat det tidigare och det är ett bra spel för de som inte har spelat originalet. Det som drar ner på betyget och kanske ska vara ett varningens finger är att om man jämför spelet med 2019-lanseringar av liknande spel har det blivit lite ålderstiget. Grafiken har dock förbättrats och det är lång ifrån fult, bara inte av samma klass som vad dagens spelare är vana med.

För de som spelat originalet finns en del nya saker och även om de inte står som spön i backen. Multiplayer och Spec Ops saknas dock och speciellt den sista saknar jag personligen.

En bra upplevelse, men det märks att spelet blivit till åren
Ordet Remastered är lite av ett ord man gärna inte ser i en titel då det innebär att det är gammalt spel som polerats och trots det oftast inte kan mäta sig med dagens standard. Så är det, men det är ett bra spel – bara inte lika bra som man minns det som alltid. Spel föråldras mer än film av någon anledning och det gäller även de som kommer i ny kostym.