Visste du att...
Detective Pikachu
7

Detective Pikachu

Detective Pikachu låter lika udda som det är. Att Pokémons mest kända karaktär skulle vara en detektiv känns i alla fall in min värld lite udda – eller kanske oväntat.

Detective Pikachu börjar med att spelarens karaktär som heter Tim Goodman anländer till staden Rhyme City där han är för att hitta sin försvunne far. Där träffar han Pikachu, som inte alls är den gulliga varelsen från Pokémon, utan en snacksalig rackare med förvånansvärt basig röst. Som av en slump var hans ägare Tims far, så de blir snabbt ett perfekt par för att lösa mysteriet. En annan slump är att Tim är den enda som förstår vad Pikachu säger, vilket blir extra hjälp för att hitta sin far.

Spelet har samma upplägg och det påminner en hel del om Telltales spel, till exempel The Walking Dead och Game of Thrones. Telltale har verkligen mjölkat den genren, men för Nintendo 3DS-ägare är det nytt. Sedan huruvida man tycker upplägget är kul eller inte är upp till var och en – självklart.

På samma sätt som det är ett oväntat spel så att säga, så är det kanske att det är så pass annorlunda som gör det spännande.