Visste du att...

River End Games – Ny svensk studio

Välkommen Forum Nyheter River End Games – Ny svensk studio

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9928
  GunnerGunner
  Keymaster

  031-området får ny studio

  Ett gäng rutinerade herrar har startat en studio i Götebort. Gött mos.

  River End Games
  En ny studio har startats av utvecklare som arbetat på bland annat Grin, Dice och Simbin bland andra. Studion backas av Embracer Groups spelinvetseringsdel som nyligen bytte namn till Amplifier Game Invest.

  Supermodell
  Amplifier säger sig ha en ny modell som de jobbar efter, vilken i princip innebär att de hittar rutinerade utvecklare och hjälper dem starta en egen studio med kreativ frihet. Nästan lite så som det fungerade med Experiment 101 som Goodbye Kansas Game Invest, fd-Amplifier, finansierade och sedan sålde till THQ Nordic, vars ägare Embracer sedan köpte upp Goodbye Kansas Game Invest. Cirkeln sluten.

  “We at Amplifier Game Invest saw an opportunity to build an exceptional team and create a new ambitious studio in Gothenburg, Sweden.” sade Per-Arne Lundberg, VD Amplifier Game Invest.

  Eget IP
  Första spelet ut kommer självklart att vara ett nytt IP, vilket hade varit väldigt konstigt om det inte var det med den kreativa friheten. I dagsläget består studion av sex personer som har ett snitt på 18 års erfarenhet av spelbranschen.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Ja Nej