Visste du att...

Test: Soundcore Sport X20 – sportiga lurar

Soundcore by Anker Sport X20

Vi har tidigare testat Soundcore X10 som vi gillade och nu är uppföljaren X20 här.

Att ta på sig föregångarna var aningen krångligt och Anker skickade med instruktioner om hur man skulle göra. Nu har den delen förenklats och även förbättrats. Byglarna som man behövde rulla ut är nu utrullade och kan även förlängas såvida man behöver det för att de ska passa bättre. När vi tittade på föregångaren beskrev vi att de sitter som en hörapparat och det gäller fortfarande.

Som klistrade
Bygeln gör att de sitter som klistrade på örat, skulle man kunna säga. De rör sig inte ur fläcken hur mycket man än hoppar runt eller vilka övningar man gör. Det är självklart en enorm fördel när lurarna är riktade mot aktiva människor och gjorda för att användas vid allehanda träning. De är IP68-klassade av samma anledning.

Nu går det naturligtvis att ha dem vid andra tillfällen än vid sportande, bara att de kanske gör sig lite sämre på tunnelbanan än på löparspåret rent utseendemässigt. Bygeln är heller inget som gör sig påkallad vid användning och man glömmer snabbt att den är där.

Knappar
Precis som sin föregångare har Soundcore valt att ha fysiska knappar och det är alltid ett bra val, speciellt vid träning skulle jag påstå. Torka bort svett och råka stänga av musiken i samma rörelse irriterar fruktansvärt. Knapparna kan programmeras för olika funktioner.

Appen
Förutom att programmera knapparna i appen så kan man även justera ljudprofiler och brusreduceringen. Appen har en massa funktioner och är lätt att använda.

Ljudet
På lådan kan man läsa Bass Up och när man börjar lyssna för första gången så är det just basen som sticker ut. Standardljudprofilen har vid första lyssning lite väl mycket bas, men när man är ute och springer eller är på ett gym gör den sig bättre. Om man nu inte vill ha all denna bas så väljer man en annan ljudprofil eller ställer in en egen. Det är inget fel på ljudet och i en lekmans öron finns det inget att klaga på.

48 timmar
Via fodralet får man ut 48 timmar enligt tillverkarna och det är 12 timmar per laddning om man inte har ANC på. Väljer man att ha brusreduceringen på blir det i stället 28 timmar totalt och 7 timmar per laddning. På tal om fodralet, det är robust och känns rejält, även om det är av lite lättare plast. När man öppnar det åker det upp snyggt och det känns lite lyxigt.

Summan av allt
Allt som allt är Sport X20 ett bra köp för alla som letar ett par bra lurar för sportaktiviteter. De ligger bra till prismässigt, men vid en snabb sökning ser man att de är mycket billigare utanför våra gränser. Så det kan löna sig att kolla runt lite om X20 hamnar på inköpslistan.