Visste du att...

Embracer Group omvandlas till tre företag

Alla goda ting är tre

Embracer Group meddelar sin avsikt att omvandlas till tre fristående börsnoterade enheter vid Nasdaq Stockholm.

Tre
Styrelsen för Embracer Group meddelade idag ett transformerande steg för värdeskapande genom en uppdelning av koncernen i tre marknadsledande spel- och underhållningsföretag:

 • Asmodee Group
 • Coffee Stain & Friends
 • Middle-earth Enterprises & Friends
 • Separata börsnoterade företag
  De tre enheterna kommer att vara separata börsnoterade företag, vilket möjliggör att varje enhet bättre kan fokusera på sina respektive kärnstrategier och erbjuda mer differentierade och distinkta aktieberättelser för befintliga och nya aktieägare. Detta kommer att göra det möjligt för enheterna att låsa upp värde i Embracer Groups tillgångar efter framgångsrik genomförande av omstruktureringsprogrammet.

  Så här förklarar Embracer de nya företagen…

  Asmodee
  En global ledande utgivare och distributör av sällskapsspel med ett omfattande studio-nätverk och IP-katalog.

  Coffee Stain & Friends
  En mångsidig spelentitet med fokus på indiespel och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil, med en hög grad av återkommande intäkter.

  Middle-earth Enterprises & Friends
  En kreativ kraft inom AAA-spelutveckling och publicering för PC och konsol, samt förvaltare av intellektuella egendomar som Sagan om ringen och Tomb Raider, bland många andra.

  ”Denna åtgärd har vidtagits med avsikt att utlösa varje team fulla potential och ge dem sin egen ledning och strategiska riktning. Detta är början på ett nytt kapitel, ett kapitel som jag avser att förbli en del av som en aktiv, engagerad och stödjande aktieägare i alla tre nya enheter, med en evig horisont. Denna övergång mot tre oberoende företag förstärker Embracers vision att stödja entreprenörer och skapare med ett långsiktigt mindset, vilket gör det möjligt för dem att fortsätta leverera oförglömliga upplevelser för spelare och fans över hela världen”, säger Lars Wingefors, medgrundare och koncernchef för Embracer Group.

  Som vanligt, kika gärna på någon ekonomisida som kommer att ha mer och bättre information. Eller läs på Embracers hemsida.

  Lars när han – eventuellt – jobbar extra som Bose-modell.