Visste du att...

Co-working för spelutvecklare på Södermalm

swegame spelutveckling fatshark jobb

Stockholms första co-working för spelutvecklare etableras i Fatburen

AMF Fastigheter satsar på att befästa Södermalm som nav för dataspelsbranschen med sin senaste satsning, Game Town i Fatburen. Detta blir inte bara Stockholms första co-working för spelutvecklare utan också basen för branschorganisationen Dataspelsbranschen.

Fatburen och det närliggande kvarteret Stockholmsverken har redan etablerat sig som ett kluster för bolag inom spelutveckling. Här återfinns företag som Paradox, DICE, Fatshark och Epic Games. Sedan kan man addera ett antal studios inte längre än ett stenkast bort, så som Experiment 101, Outsiders, Aurora Punks och Raw Fury med flera.

Genom samarbetet med Game Town förväntar sig AMF Fastigheter att stärka området ytterligare och hoppas att nästa generations spelsuccéer kommer att födas här. Såvida de nu inte kommer från andra delar av vårat avlånga land det vill säga.

Bild från utvecklarbar på Södermalm.