Visste du att...

Oneplus meddelar ny bildredigering via AI

Oneplus lanserar AI-driven bildredigering direkt i telefonen

Oneplus lanserar idag sin nya AI-funktion ”Eraser” som gör det möjligt att redigera foton direkt i telefonen och få bättre slutresultatet med några få klick. Från och med april kommer den nya AI Eraser att gradvis finnas tillgänglig på majoriteten av Oneplus enheter och omdefiniera den mobila bildredigeringen.

Genom att använda kraften hos artificiell intelligens och en serie avancerade algoritmer gör AI Eraser det möjligt för användare att enkelt redigera och ta bort oönskade inslag direkt i kamerabilden. När användaren markerat objektet – som personer, skräp eller allmänna brister i bilden – analyserar tekniken det valda området. AI:n genererar sedan automatiskt en ersättningsbakgrund som sömlöst smälter samman med den omgivande miljön samtidigt som den passar in i bildens övergripande stil. Detta resulterar i felfria och perfekta bilder.

– Att förse användare med praktisk men avancerad teknik är något vi strävar efter på Oneplus. Vi tror att potentialen för generativ AI på mobila enheter är enorm och har kraften att helt förändra produktivitet och kreativitet. Som Oneplus första funktion baserad på generativ AI-teknik representerar AI Eraser det första steget i vår vision att förändra framtidens fotoredigering och ge användare möjligheten att skapa exceptionella foton med bara några få klick. I år planerar vi att introducera fler AI-funktioner som vi ser fram emot att presentera, säger Kinder Liu, President och COO för Oneplus.

AI Eraser är resultatet av en betydande R&D investering från Oneplus som har genomförts med ett åtagande att säkerställa noggrannhet och tillförlitlighet av AI-genererat innehåll. Den egna modellen bakom den nya funktionen har tränats med omfattande data som gör att den kan förstå komplexa scener och ersätta oönskade objekt med element som naturligt höjer fotots verkshöjd och passar in i kontexten. Detta ger användarna möjlighet att göra högkvalitativa fotoredigeringar var som helst, när som helst.

Utvecklingen av AI Eraser går i linje med Oneplus användarcentrerade designfilosofi och premiumfokus. Genom att eliminera behovet av komplex manuell redigering eller användning av externa program gör AI Eraser bildredigering tillgänglig för alla användare oavsett tidigare erfarenhet av fotoredigering.

– Större bekvämlighet och effektivitet driven av fusionen mellan AI och smartphones kommer att ge människor möjlighet att spendera mer tid med att göra det de älskar. Alla Oneplus AI-funktioner är byggda utifrån äkta användarbehov och vi kommer fortsätta investera kraftigt i att utveckla fler revolutionerande AI-baserade funktioner som tar oss närmare vår vision om en bekvämare framtid för alla, säger Nicole Zhang, General Manager of AI Product på Oneplus.

Från och med april kommer funktionen att rullas ut gradvis till Oneplus enheter över hela världen – inklusive Oneplus 12, Oneplus 12R, Oneplus 11 och Oneplus Open. Enheter i Europa kommer att börja få dessa funktioner senare under andra kvartalet 2024.