Visste du att...

Fem miljoner till Aurora Arts från Raft-grundare

Rafts medgrundare slänger in fem miljoner i Aurora Arts

Ellen Mellåker, en av grundarna till Redbeet Interactive som ligger bakom Raft, investerar nu i spelbranschen för att stödja fler kvinnor på deras entreprenörsresor.

”Jag letar efter individer och kvinnliga entreprenörer som jag kan stödja på den resa jag gjorde med Redbeet Interactive. Jag fokuserar mer på människors drivkraft än på projekt,” säger Ellen Mellåker.

Aurora Arts har säkrat en ny investering på nästan sex miljoner kronor. Tidigare investerade det lokala riskkapitalbolaget Skaraborg Invest över två miljoner i Aurora Arts år 2023, med ytterligare uppföljningsinvesteringar år 2024. Nu kliver Ellen Mellåker, genom sitt företag Ellaria Invest, in med fem miljoner som ny investerare.

”Genom startup-programmets nätverk av investerare och publicister kom Ellen och jag i kontakt. När jag träffade Ellen, som har gjort den här resan tidigare och har erfarenhet som affärsledare och spelutvecklare, klickade vi direkt. Hon har en passion för entreprenörskap, och jag tror att vi kommer att utgöra ett starkt team,” säger Tilla Segerstedt, grundare och VD för Aurora Arts.

Efter framgången med Raft ville Ellen återinvestera i branschen för att hjälpa spelutvecklare att lyckas på sin entreprenörsresa, precis som hon gjorde för några år sedan. Hon medgrundade Redbeet Interactive med två klasskamrater under sina studier på Gotland och efter att ha flyttat till Skövde blev spel framgången ett faktum.

”Jag letar efter drivna individer att investera i, snarare än projekt. Jag drogs till Tilla som entreprenör och hennes tydliga drivkraft. Mitt första intryck när jag träffade henne var att hon är mycket målinriktad,” säger Ellen.