Visste du att...

Glada siffror för CD Projekt 2023

Cyberpunk 2077

CD Projekt visar bra resultat

CD Projekt presenterade ett starkt resultat för 2023. Försäljningsintäkter översteg 1 230 miljoner Polska Zloty (PLN) som idag står i 2,69 kronor. Nettovinst på 481 miljoner. Detta motsvarar en förbättring med 29% och 39% respektive, jämfört med referensperioden. 2023 var det näst bästa året i hela CD Projekt Groups historia.

”Uppdatering 2.0 och expansionen Phantom Liberty för Cyberpunk 2077 släpptes i september och möttes av entusiastiskt mottagande från både spelare och spelmedia. Detta resulterade i stark försäljning av båda titlarna. På lite över tre år översteg våra samlade intäkter från försäljning av spel som utgör Cyberpunk-franchisen tre miljarder PLN, vilket ytterligare bekräftar styrkan i denna IP” säger Piotr Nielubowicz, CFO på CD Projekt. ”Framgången med Phantom Liberty och återupplivningen av positiva känslor kring grundspelet är avgörande för CD Projekts fortsatta tillväxt, som grundar sig på att bygga starka, välkända varumärken.”

Studions nya team baserat i Boston, grundat av personer ansvariga för framgången med Phantom Liberty, började verksamheten sent 2023. De kommer att ansvara för utvecklingen av Projekt Orion – ett annat stort spel som utspelar sig i Cyberpunk-universumet, för närvarande i konceptfasen.

”Vi avser att arbeta med flera projekt inom ramen för våra franchiser – inklusive projekt som sträcker sig bortom spel. I fallet med Cyberpunk blir nästa utmaning, efter det utmärkta mottagandet av Cyberpunk: Edgerunners animeserien, ett live-action-projekt som utvecklas i samarbete med det välrenommerade produktionsbolaget Anonymous Content.” säger Michał Nowakowski, gemensam VD för CD Projekt.

Cyberpunk 2077