Visste du att...

Test: Dux Ducis plånboksfodral – Oneplus 12

Dux Ducis Oneplus 12

Ny telefon, ny Dux Ducis. Vi har tittat på flera plånboksskal till olika telefoner och vi har en klar favorit.

Skydd
Att inte ha något form av skydd på en mobiltelefon idag kan vara en mycket kostsam historia. Mina telefoner brukar kosta 10 000 eller mer och mina telefoner klara inte av att tappas har historien visat gång på gång.

Att bara ha ett skydd på baksidan har även det visat sig vara en plåsterlösning som inte håller hela vägen. Nu har jag faktiskt tappat telefoner med plånboksfodral och lyckats spräcka skärmen, men det har alltid haft att göra med att jag inte vikt ihop plånboken – så det får jag räkna som mitt fel. Alla tapp har varit mitt fel i och för sig, men har man ett skydd är i alla fall chansen större att telefonen håller.

Preferenser
Jag vill inte ha ett tjockt och klumpigt skydd. Det ska vara så slimmat som möjligt. Det ska inte ha någon form av flärp som man stänger plånboken med då den bara tar plats och fastnar i saker. Jag behöver inte ha några kort, då jag hellre tappar bara telefonen eller bara kreditkorten, inte allt på en gång. Men primärt är även det för att jag inte vill att det ska bli större än nödvändigt.

Svårt att hitta rätt
De kraven är inte de lättaste att uppfylla. Jag har gått bet många gånger och när jag har bitit i det sura och köpt ett fodral som inte uppfyllt alla krav har jag mest blivit sur över att jag köpte det. Flärpen har klippts bort och fodralet stänger inte ordentligt.

Men när Dux Ducis dök upp uppfylldes alla kraven och fodralet har gång på gång visat att det är det bästa som jag har använt. Så snart jag har en ny telefon införskaffas ett fodral och de har visat sig hålla enormt bra utan att bli fula eller slitna. Ett av fodralen är över tre år och även om det inte ser nytt ut så är det inget fel på det, utan det fungerar 100 procent och ser helt okej ut.

Multifunktionsfodral
Nu är det inte något nytt under solen, men man kan ha det som ett ställ för telefonen och när man flyger går det att klämma fast i framförvarande nackstöd om man sitter på det viset. Det stängs med en magnet, vilket gör att man slipper flärpen och det är en stor vinst. Magneten fungerar också just som en magnet och man kan fästa fodralet på diverse saker, men det med egen risk beroende på hur tung telefonen är. I mitt fall med en Oneplus 12 är det inte en risk jag gärna tar, men min föregående telefon var ofta fäst på kylen via fodralet.

Det finns plats för ett kreditkort i fodralet och det går att få in två om man verkligen vill. Låtsasskinnet känns bra och även om det är ett artificiellt material så känns det relativt lyxigt.

Bäst i test
Nu har jag redan sagt det, men när det gäller plånboksfodral så är Dux Ducis det bästa jag har testat och det rekommenderas till alla som har samma krav som jag har.

Vill du köpa det så hittar du det här till Oneplus 12.