Visste du att...

Test: Nord VPN

VPN-test

Vill man kolla svensk hockey i Australien och USA behöver man lite hjälp på traven och då är det en bra VPN-klient som är lösningen.

Luleå i Sydney
På senare tid har min extremt trovärdiga VPN börjat svaja och TV4 som numera är de som sänder svensk ishockey klagar på att jag använder en VPN. Stänger jag av den säger TV4 i stället att jag är utanför EU/EES. Startar jag och stänger av VPN:en ett par gånger kan det komma igång, men det är inte en speciellt underhållande väg att få se Luleå förlora i ett annat land.

Därför passade jag på att kika lite bland andra VPN-klienter och den som oftast syns – typ överallt – är Nord VPN. Så sagt och gjort, ett konto öppnades för att se om det går lättare att kolla på hockey.

Gränssnittet
Innan vi kommer till hockeyn, hela anledningen för att jag installerade Nord VPN, tänkte jag berätta lite om hur jag uppfattar gränssnittet. Det är relativt lätt att hantera, men det är lite segt att starta om man inte har det som autostartande – och det har jag inte. Att vänta till det är redo kan ibland vara lite som att surfa med 56k-modem, eller i alla fall känns det så när man har bråttom. Ibland har jag nästan fått känslan av att det hängt sig i väntan på att det ska bli redo att starta den regionen jag väljer – Sverige då det är hockey jag ska kika på.

H, o, c, k, e, y – Hockey
Som jag nämnde började min standard-VPN att strula och jag lämnar den onämnd då jag förmodar att de kommer att fixa det framöver. Eller man kan hoppas att de gör det för sin egen skull – och för min då jag har en lång prenumeration.

TV4 kräver som sagt att man är i Sverige eller EU/EES för att kunna titta på deras hockeyutbud och det vill jag till att börja med poängtera är väldigt udda när man är betalande kund. De borde minst kunna erbjuda 14 dagar utanför landet om man befinner sig utomlands en period. Kan andra streaming-tjänster erbjuda det borde TV4 klara av det – speciellt när det kostar en rejäl slant dessutom.

Klarar Nord VPN att strömma hockey i Australien?
Svaret är ja. Helt felfritt, utan problem. På varje plats provade jag först mitt andra VPN också och det funkade inte. Det tittades sedan hockey via Nord VPN i Syndey, Perth och Melbourne. Även i USA fungerade det bra och San Francisco och Seattle var platser där Luleå sågs elimineras.

Quokka i Perth, har inget med VPN att göra men han är otroligt söt.

Allt flöt som smör, förutom i United Airlines lounge i Seattle, där det inte gick att få igång hockeyn alls. Då fick jag byta till flygplatsens wifi och då funkade det prima igen.

Slutsats
Är du en hockeytittande resenär som ofta är utanför Europa, då är Nord VPN ett mycket bra val. I alla fall i skrivande stund, då det bevisligen med tanke på mitt föregående VPN kan förändras.