Visste du att...

CES: Razer visar upp nya bärbara speldatorer

Razer visar datorer

Razer satsar stenhårt på CES och är ofta med och tävlar, samt vinner, utmärkelser över nytänkande inom teknikbranschen. Vem kommer inte ihåg laptopen som man drog ut två skärmar på så det totalt fick tre? Sakerna är bara till för att tävla med och ser oftast inte dagens ljus, men de ger en massa extra press.

Razer Blade 16
Razer Blade 16 har världens första OLED 240Hz 16-tums display, vilken är utvecklad i samarbete med Samsung.

• En uppdateringsfrekvens på 240Hz och en svarstid på 0,2 ms
• Upplösningen på QHD+ (2560×1600)
• Världens första bärbara dator med VESA Certified Clear MR 11000. Denna certifiering säkerställer minimal suddighet och maximal skärpa
• En kontrastförhållande på 1M:1 och VESA DisplayHDR True Black 500-certifiering ger imponerande djup och färgrikedom.

”Vi är glada över att samarbeta med Razer om Blade 16 för 2024, och presentera världens första OLED 240Hz 16-tums display för spelvärlden. Denna innovativa skärm visar inte bara vårt åtagande att driva fram OLED-tekniken, utan markerar också en betydande milstolpe i utvecklingen av spelskärmar.” – Hojung Lee, chef för Mobile Display Product Planning Team på Samsung Display.

”VESA:s standarder är utformade för att höja prestandan hos skärmar och spelupplevelser. Vi applåderar Razers ansträngningar att säkra VESA:s ClearMR- och DisplayHDR True Black-certifieringar för sin nya Blade 16-speldator. Att uppnå en ClearMR 11000-betyg på en bärbar dator sätter en ny standard för tydlighet i spelskärmar,” sade Bill Lempesis, verkställande direktör för Video Electronics Standards Association (VESA).

Razer Blade 18
Razer Blade 18 siktar på att sätta en ny standard för stora speldatorer med världens första 4K 165Hz 18-tums display. Som den kraftfullaste modellen i Blade-serien kan Razer utnyttja de fulla möjligheterna hos så hög upplösning för att erbjuda spelare och skapare en fantastisk visuell upplevelse.

• 4K-klarhet ger detaljrikedom och skärpa på större skärmar.
• En uppdateringsfrekvens på 165Hz säkerställer att spelupplevelsen är jämn och flytande.
• 3 ms svarstid och Nvidia G-Sync-stöd
• Upp till 100% DCI-P3-färgutrymme

Enad skärmutmärkelse över Razer Blades
Både Razer Blade 16 och Blade 18-skärmar är Calman Verified, vilket säkerställer mest exakt färg. Varje panel genomgår individuell fabriksskalibrering och levererar DCI-P3 100 procent färgomfång för verklighetstrogen bild, som skaparna avsett. Dessutom skapar sömlöst integrerad högkvalitativ CNC-aluminium unibody-konstruktion, 16:10 bildförhållande, upp till 89% skärm-till-kroppsförhållande och ultratunna ramar en engagerande visuell upplevelse som är lika visuellt imponerande som den är hållbar. Mer information om nästa generation av Razer Blades kommer att avslöjas vid CES 2024.