Visste du att...

Svenska 1993 Shenandoah släpps till Playstation idag

Amiga-spelet 1993 finns till Playstation från och med idag

Det finns spel som har historia och så finns det spel som 1993 Shenandoah. Spelet som skulle släppas till Commodore Amiga 1993, men inte såg dagens ljus lite över 20 år senare.

Lite försenat
Många spel försenas nu för tiden, men 1993 Shenandoah tar nog priset. Det skulle släppas på 90-talet, men på grund av en massa olika anledningar lanserades det inte förrän över 20 år senare. Det släpptes först till PC för att sedan ta steget till Nintendo Switch. Nu har det alltså nåt till Sony Playstation 4 – och 5. Man behöver nog inte en femma för att spel det dock…

2023 är alltså 30-årsjubileum för 1993-spelet och då passar det att släppa det till Playstation kan man väl konstatera. Man kan spela upp till fyra samtidigt och infinna känslan av en svunnen tid. En tid då telefoner satt fast i väggen och de hade en roterande skiva, folk spelade arkadspel som aktiverades med mynt, musik kom från CD-skivor och det koolaste man kunde ha var en Discman.

Finns som sagt på en Playstation nära dig. Eller PC eller Switch. Kika på trailern nedan.