Visste du att...

Vi besöker Comic-Con Stockholm

Comic-Con Stockholm

Idag började Comic-Con Stockholm i Kistamässan och det var förvånansvärt många på plats.

Kista
Förra årets mässa var lite sådär och det pandemin hängde fortfarande över evenemanget. I år förefaller allt som har med pandemi vara glömt och det är nästan en förvånansvärd tillströmning till mässan. På morgonen ringlade sig kön lååångt och även på eftermiddagen var det knökat.

Comic-Con Stockholm jobbade tidigare med Gamestop som var speldelen, nu saknas partner och det är kanske anledningen att spelen klivit åt sidan. Det är i princip bara Nintendo som visar upp något i spelväg. Tidgare har det varit några stycken mindre utvecklare på plats, men även de saknas helt och hållet. Kort och gott, vill man se spel är de få och om man kommer garanterat bli besviken på mässan.

Mässan är dock fylld med utställare och det finns inga tomma ytor som det har gjort tidigare år. Spelen har bytts ut mot bland andra HBO Max och Amazon Prime. Influencers är också i fokus, men inte under någon stor spotlight. Man kan träffa diverse på utsatta tider om det skulle vara av intresse.

Gästerna, kändisarna lite modell större, signerar autografer och ställer upp på bilder mot en kostnad. Hela konceptet känns lite sådär, men det är vedertaget världen över att få betala för att träffa en kändis. Det är en rätt kostsam pryl dessutom.

Utsålt
Mäassan sägs vara utsåld lördag och söndag, vilket kan vara en anledning att många besökte mässan på fredagen. Det var som sagt mycket folk och det höll sig välbesökt hela dagen. Bara att gratulera arrangörerna till att de lyckats få folk att ta sig till Kista som känns rätt långt bort av någon anledning – det hänger på promenaden från de kommunala färdmedlen skulle vi tippa.