Visste du att...

Test: Soundcore Sport X10

Soundcore Sport X10

Anker har ett par nya lurar för aktiva människor eller bara de som gillar att lurarna sitter på plats.

Instruktioner
Alla lurar som kräver instruktioner för att användas är ofta lite för krångliga för många. Urbanears hade sina Medis som krävde att man bytte delar för de skulle sitta på plats och de allra flesta lade inte de minuter man behövde för att få den att sitta som de skulle. Det gjorde att många kom fram till den förhastade slutsatsen att de inte satt bra eller var bekväma. Testade man sig fram var de riktigt bra.

Sport X10 har lite av det upplägget, men lyckligtvis är det mycket simplare att hantera. Det finns instruktioner hur man ska använda lurarna i förpackningen och på hemsidan. De har nämligen en båge som är hopvikt i förpackningen och den ska böjas ut vid användning. Det är själva säkerhetsannonrdningen som ska placeras runt örat så de sitter på plats. Det gäller att böja ut den åt rätt håll så att de expanderar. Sedan ska de placeras i öronen och bygeln ska över och bakom örat. De sitter som en hörapparat skulle man kunna säga lite förenklat.

Det är inte så värst komplicerat, men det tar ett par gånger innan man har vanan inne med att både böja ut bågen och placera den på örat. Sedan ska man även hitta rätt storlek på gummitutan som ska in i örat också. När man hittat storlek och sedan blivit van med lurarna, då kan man börja fundera på vad man tycker om dem. Gör man det innan är sannolikheten att man drar en för snabb slutsats rätt hög – och den är nog att de är lite krångliga.

Sitter som en smäck
Som sagt, när man kommer överens med lurarna kan man snabbt dra slutsatsen att de verkligen sitter på plats. De kanske inte är omöjliga att tappa, men inga övningar som testats har fått dem att rubbas. De är också väldigt lätta och trots att man har en bygel runt örat känns de knappt att de är där.

Att de sitter på plats är förutom att det är en fördel rent generellt också ett måste för de som sportar. Sport X10 är just fokuserade på sportande personer, vilket man nästan kan gissa av namnet. De klarar därför av svett och vatten via sin IPX7, vilket är ett måste för att kvalificera sig i den genren.

Knappar
I stället för de numera sedvanliga touch-kontrollerna har Soundcore valt att ha knappar, vilket är ett smart drag då de är tänkta för att användas vid idrott. Svettiga fingrar och touch-kontroll går inte alltid hand i hand.

Ljudet
Soundcore säger att lurarna har Body-Moving Bass och exakt vad de menar med det lämnar vi därhän. De lutar sig mot bas i alla fall och det passar sig när man tränar för att tränga bort sin andning, eller kanske flämtning, och ge den där lilla extra energin. Det innebär inte att allt annat försvinner i basen, utan det är en trevlig ljudupplevelse. Samtal funkar också bra, eller kanske helt okej är en bättre summering.

32 timmar
Som alla andra lurar i genren räknas batteritiden ihop med hur många laddningar som fodralet har. Lurarna klarar upp till åtta timmar på egen hand och har sedan 24 timmar via batteriet. Hur lång batteritid man får hänger ihop med om man har brusreduceringen på och annat. På tal om brusreduceringen finns den där och funkar okej, men det är inte det som är lurarnas främsta funktion. Däremot ska det poängteras att brusreduceringen är bättre än man förväntar sig i prisklassen.

Fodralet
I och med att man böjer in bygeln som ska över örat blir de små och fodralet är därför av relativt normal storlek. Sportlurar kan ibland ha rätt stort fodral, men på grund av bygeln är så inte fallet. Fodralet öppnas också enormt lätt via en knapptryckning.

App
Det finns en massa inställningar man kan göra via Soundcores app och den är riktigt bra. Man kan till exempel ställa välja med ett gäng ljudprofiler, justera efter eget tycke och välja funktioner för knapparna.

Tusenlappen
Det är mycket man får för runt tusenlappen kan man summera det till. Man kan ha dem som dagliga lurar, men det är när de används i samband med rörelse de verkligen skiner. Letar du ett par trådlösa hörlurar för din träning, då är Soundcore Sport X10 vara det du söker efter.