Visste du att...

Google lägger ner Stadia i januari 2023

Stadia GDC Google

Slut på det roliga för Stadia

Det var inte så länge sedan som Google utannonserade Stadia, men nu tycker de att de är klar med försöket och kastar in handduken.

2019
Vi behöver inte backa bandet speciellt långt. Det var på Game Developer Conference i San Francisco 2019 som Google utannonserade Stadia. Bilderna kommer från det evenemanget. Tunga namn i branschen så som Phil Harrison och Jade Raymond. Hela upplägget var imponerande och Google har det mesta för att lyckas kan man tycka, men det har inte kuggat i för dem. Konkurrensen har blivit hårdare och Microsoft har jobbat mer än hårt med Game Pass och roffat åt sig väldigt många stora titlar.

Pengarna tillbaka
Om man köpt hårdvara via Google Store får man pengarna tillbaka. Det är väldigt trevligt av dem. Mjukvara kommer också att återbetalas och det kanske är mer självklart då man inte kan spela spelen man köpt.

18 januari
Det är dagen då allt läggs ner, den 18 januari 2023. Att Stadia inte fungerat finns det säkert många anledningar för, men det har inte känns intressant nog. Vi har faktiskt inte ens testat det, trots att det borde vara något vi borde slänga oss över.

Oavsett är det tråkigt när en spelsatsning läggs ner.

Stadia gdc google