Visste du att...

Många besökte helgens elbilsmässa

Ecarexpo hade många besökare

Elbilsmässan på Friends Arena i Stockholm fick ett succéartat mottagande av besökare och utställare under Valborgshelgen. 13 545 besökare och nästan 3780 gäster på fredagens branschdag. Dessutom följde 3 000 personer seminarier och debatter live via hemsidan.

Många premiärer
För första gången fick en mässpublik se konceptbilen Audi A6 Avant e-tron, Polestar visade upp O2 och världens kanske första flygande elbil som ska komma i produktion från Xpeng.

Totalt omkring 20 nyheter presenterades varav 13 rena bilpremiärer. Intresset var därför påtagligt stort från media med över 90 ackrediterade journalister till mässan. Ett 40-tal helt nya elbilar kunde testköras både på en inomhusbana runt Friends Arena och på en slinga i Solnatrafiken.

Med tanke på hur hett elbilar är kan man tycka att fler borde besökt mässan kanske. Valborg och andra evenemang kanske ställde till det lite för arrangörerna. Vem ville till exempel missa SM-finalen med Luleå och kanske även om HV går upp till SHL eller inte.