Visste du att...

Test: Mobilplånbok till Oneplus 10 Pro

Tect Tech

Alla skulle nog vilja ha telefonen som den är, då den är som snyggast och den är skönast i handen. Med en prislapp runt 10 000 kronor, den stora skärmen och den hala baksidan så är någon form av skydd nästan oumbärligt.

Vi fokuserar på smidiga plånboksfodral då att bara ha ett skal inte gör speciellt mycket för skärmen och av någon anledning landar alltid telefonen på skärmen. Vi har många telefoner som bevis för den teorin. Nu senast skulle skärmen kosta 2500 att byta ut och det är hur man än vänder och vrider på det helt galet.

Med en sprillans ny Oneplus 10 Pro som kostar över 11 000 kronor har vi minst lika många anledningar att hitta ett bra fodral för den.

Tect Tech Slim Card Wallet
Till att börja med vet nog de flesta hur en plånbok fungerar och det är inget konstigt här. Bara att placera telefonen i skaldelen och det går lätt då plasten är rätt medgörlig. Här finns det ofta två varianter, antingen gummi eller hårdplast. Tect Tech är ett mellanting och telefonen sitter på plats. De som är mest gummiaktiga blir oftast lite mindre hala och det gör att telefonen sitter på plats, medan de med hårdplast får man forcera dit telefonen och den hålls på plats på så vis. Tect Tech är lite av ett mellanting, men lutar mer åt gummihållet. Den är dock inte så bromsande i material och telefonen kan glida ur om man slarvar med användningen. Det är inte en stor risk, men den finns där.

Fodralet är slimmat och det är det vi gillar bäst när det gäller plånboksfodral. Många fodral gör att telefonen sväller till dubbla storleken, men det här fodralet är så slimmat det kan vara i princip. Det går att ställa på det traditionella sättet för de som vill titta på film. Det har plats för ett – eller två om man tar i lite – kreditkort. Så allt som man förväntar sig kort och gott.

Ytan är en relativt smutsavstötande som ser lite läderlik, men självklart är det konstmaterial. De har adderat en söm runtom som gör att det ser mycket lyxigare ut. Här kommer en vattendelare, den har en stängningsannordning eller vad man nu ska välja att kalla det. Ett lås kanske är ett bättre ord. Det är en flär på både undersida och lock som har magneter för att garantera stängning. Den här flärpen gör att fodralet inte öppnar sig av misstag och skyddar telefonen och det är självklart ett plus, men det är på den slimmade designens bekostnad.

Problemet med flärparna är ofta att de tar upp en extra yta och det gör de, men i och med att de är del av skapet och inte adderade ovanpå är de smidigare än på många andra fodral. Där det är besvärligt med Tect Tech är att de är i vägen. Flärpen är av naturliga skäl placerad i mitten för det skulle nog se konstigt ut annars, men det innebär också att de konstant är i vägen för av/på-knappen – som även kan ha andra funktioner. Det är också där man håller telefonen om man är högerhänt och då får man flärparna mitt i handen på ett relativt obekvämt sätt. Hur man än vänder och vrider på det så är de där.

Nu är det lite av en vanesak och är man van vid att ha att göra med en flärp så klarar man nog av det i det här fallet också. Går man från naken telefon eller från skal utan flärp, då är det lite motigare.

Allt som allt är det ett smidigt fodral som lugnar ner nerverna för ägare till Oneplus senaste flaggskepp. Är det något för dig hittar du det här och vill du titta på fler varianter gör du det här.