Visste du att...

CES 2022 rullar på trots avhopp

CES 2022

Flera stora företag har ställt in sin medverkan, men mässan rullar på enligt plan.

Las Vegas
I årets början äger CES rum i Las Vegas, vilket är en lite udda tidpunkt då alla har nyår och jul precis överstökat och då ska man börja resa till Las Vegas som dessutom är rätt kallt då. Det är dock världens största elektronikmässa och det gör att alla rättar sig i ledet över perioden.

Varje år bjuder CES på utannonseringar av alla de stora elektronikföretagen och så även i år. I och med Covid-19 ställdes förra årets mässa in, även om de försökte genomföra den in i det längsta. När sedan smittan var över meddelades 2022-upplagan skulle arrangeras som vanligt, men som vi alla vet är inte pandemin över. Det har gjort att många av de stora utställarna nu har ställt in sin medverkan på plats och de kör sina presskonferenser online i stället.

De som meddelat att de värnar om sin personal
De som har ställt in sin medverkan – hittills – är Microsoft, Amazon, Nvidia, Meta (Facebook), Twitter, Intel, T-Mobile, AT&T, Lenovo, GM, TikTok, Ring och Pinterest. Några är fortfarande kvar som sponsorer av konferenser bland annat.

De mindre företagen som kommer ställa ut på de lite mer alternativa ytorna så som Eureka Park förefaller åka dit enligt plan om man ska tro alla de pressmeddelanden som regnar in i skrivande stund. Ska man tro vad som skrivs på Twitter kommer relativt få journalister att åka dit. Vi kommer inte vara på plats på grund av de självklara anledningarna, men vi ser fram emot att se bilder från mässan och huruvida den har lite av sin forna glans eller ser ut som en loppmarknad.

Bilderna från CES 2019 – vår sista resa?